Schitteren aan het Russische hof

Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. Dat is ABN AMRO Bijzonder. Heeft u ook zo’n zin om erop uit te gaan? 
Iets om naar uit te kijken is de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Zoekt u een mooie gelegenheid voor een dagje uit samen met uw (klein)kind(eren)? Kom dan naar de tentoonstelling ‘Juwelen!’ in de Hermitage.  Wilt u zich echt eens verbazen over wat er culinair allemaal mogelijk is, kom dan naar Salon Culinaire. Dit is niet zomaar een zesgangendiner met bijpassende dranken, u gaat een waar smaakavontuur tegemoet! 
Dit seizoen treft u weer een zeer gevarieerd aanbod met voor ieder wat wils. Bekijk het complete aanbod. 


Bent u geïnteresseerd? Reserveer dan snel uw ticket(s)! 

Juwelen! in de Hermitage

icon-kids.png

Dit evenement betreft een ouder-(klein)kind-arrangement.

Leeftijdscategorie van 5 t/m 10 jaar

Locatie

Datum

Tijdstip

Prijs

Aantal

Hermitage, Amsterdam

Maandag 23 december 2019 en woensdag 19 februari 2020

13.30 - 17.00 uur

€ 29,50 volwassenen en € 19,50 kinderen

2 x 300 pers (200 volwassenen en 100 kinderen)

Adres

Hermitage Amsterdam

Nieuwe Keizersgracht 1

1018 DR Amsterdam

Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. Honderden pareltjes daaruit schitteren nu in de tentoonstelling ‘Juwelen!’. De juwelen werden gedragen door tsaren en door de high society aan het Russische hof in Sint-Petersburg. Samen met vele portretten en rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteert deze tentoonstelling twee eeuwen mode en juwelen. Ook kinderen kunnen enorm onder de indruk zijn van juwelen. Dit evenement betreft dan ook een ouder-(klein)kind-arrangement.

Lezing Martijn Akkerman

Terwijl de kinderen hun eigen kunstwerkje maken, vertelt historicus Martijn Akkerman u over de tentoonstelling ‘Juwelen!’. Akkerman is als expert bekend van het tv-programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’. Zijn interesse voor juwelen werd al in 1960 voor het eerst gewekt toen hij nog kind was. Zijn vader erfde toen juwelen van onder anderen zijn grootmoeder. Als juwelenhistoricus deed Akkerman onderzoek naar de geschiedenis en ontwikkeling van juwelen in Europa vanaf de vroege renaissance tot na de Tweede Wereldoorlog.

‘Schitterend’ programma

U en uw (klein)kind(eren) worden ontvangen met koffie/thee en wat lekkers in het auditorium van de Hermitage. Na ontvangst gaan de kinderen met de begeleiders mee om de tentoonstelling te bekijken. Daarna gaan ze naar het atelier om zelf een mooie broche te maken. Ondertussen vertelt Martijn Akkerman u, in een lezing van een uur, over de tentoonstelling ‘Juwelen!’, waarna u een rondleiding krijgt van een gids. U sluit de middag weer in het auditorium af met een hapje en een drankje.

Juwelen! in de Hermitage - Amsterdam

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube