De Noord/Zuidlijn van Amsterdam

Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. Dat is ABN AMRO Bijzonder. Heeft u ook zo’n zin om erop uit te gaan? 
Iets om naar uit te kijken is de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Zoekt u een mooie gelegenheid voor een dagje uit samen met uw (klein)kind(eren)? Kom dan naar de tentoonstelling ‘Juwelen!’ in de Hermitage.  Wilt u zich echt eens verbazen over wat er culinair allemaal mogelijk is, kom dan naar Salon Culinaire. Dit is niet zomaar een zesgangendiner met bijpassende dranken, u gaat een waar smaakavontuur tegemoet! 
Dit seizoen treft u weer een zeer gevarieerd aanbod met voor ieder wat wils. Bekijk het complete aanbod. 


Bent u geïnteresseerd? Reserveer dan snel uw ticket(s)! 

Amsterdam van

boven en onder

Locatie

Datum


Tijdstip

Prijs

Aantal

Circl, Amsterdam

Woensdag 20 november en vrijdag 29 november 2019, woensdag 22 januari, vrijdag 24 januari, woensdag 19 februari, vrijdag 21 februari, woensdag 18 maart en vrijdag 20 maart 2020

13.00 - 17.00 uur

€ 24,95 p.p.

6 x 40 pers.

Adres

Circl

Gustav Mahlerplein 1B

1082 MS Amsterdam

LET OP: U dient in het bezit te zijn van een opgewaardeerde OV Chipkaart of GVB Dagpas. 

Parkeren is mogelijk in de Qpark Mahler of Qpark Symphony. Kosten zijn voor eigen rekening.

Na 15 jaar graven, rails leggen en veel testritjes rijdt de Noord/Zuidlijn sinds juli 2018 voor iedereen. De lijn is uniek in de wereld, niet door zijn lengte (‘slechts’ 10 kilometer) en ook niet door het aantal passagiers per dag, maar wel door de vele unieke bouwmethoden en de enorme uitdagingen van een stad die in een moeras gebouwd is. Een gids neemt u mee op tour langs de nieuwe route.

Verwondering

Tijdens de tour met audio-ondersteuning, komt u alles over de Noord/Zuidlijn te weten: de (boor)technieken, de architectuur en de kunst langs de Noord/Zuidlijn. De architecten en kunstenaars hebben elk station een eigen identiteit gegeven en bieden op deze manier oriëntatie aan u en uw medereizigers. Op station Rokin bijvoorbeeld, ziet u een selectie van 10.000 opgravingen die door archeologen zijn gedaan tussen 2003 en 2012 bij het Damrak en Rokin.

Circl

U begint en eindigt de avond met een drankje en hapje in ABN AMRO’s paviljoen Circl. Dit circulair pand op de Amsterdamse Zuidas is energiezuinig, demontabel en gebouwd uit eerder gebruikte grondstoffen en materialen. Vanaf hier neemt de gids u mee naar het nabijgelegen station Amsterdam Zuid en start de 2,5 uur durende tour. Als extra onderdeel neemt u ook een kijkje in de koninklijke wachtkamer op Amsterdam Centraal, die speciaal voor ABN AMRO Bijzonder opent voor exclusieve bezichtiging.

Amsterdam van boven en onder - Amsterdam

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube