Uit de schaduw van Johannes Vermeer

Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. Dat is ABN AMRO Bijzonder. Heeft u ook zo’n zin om erop uit te gaan? 
Iets om naar uit te kijken is de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Zoekt u een mooie gelegenheid voor een dagje uit samen met uw (klein)kind(eren)? Kom dan naar de tentoonstelling ‘Juwelen!’ in de Hermitage.  Wilt u zich echt eens verbazen over wat er culinair allemaal mogelijk is, kom dan naar Salon Culinaire. Dit is niet zomaar een zesgangendiner met bijpassende dranken, u gaat een waar smaakavontuur tegemoet! 
Dit seizoen treft u weer een zeer gevarieerd aanbod met voor ieder wat wils. Bekijk het complete aanbod. 


Bent u geïnteresseerd? Reserveer dan snel uw ticket(s)! 

Delft door de ogen van Pieter de Hooch

Locatie

Datum


Tijdstip

Prijs

Aantal

Museum Prinsenhof Delft

zaterdag 23 en 30 november 2019

vrijdag 24, zaterdag 25 , woensdag 29 januari, vrijdag 31 januari, vrijdag 7 februari en vrijdag 14 februari 2020

13.00 - 16.45 uur

€ 34,95 p.p.

5 x 40 pers.

Adres

Museum Prinsenhof Delft

Sint Agathaplein 1

2611 HR Delft

Delft kende in de Gouden Eeuw naast Johannes Vermeer nóg een uitmuntende schilder: Pieter de Hooch. Eindelijk staat nu eens zijn werk centraal, in de absolute must-see-expositie van 2019-2020 in Museum Prinsenhof Delft. De expositie toont u zijn mooiste schilderijen van binnenplaatsen en interieurs, geschilderd in zijn Delftse periode (circa 1652 – 1660). De dag is pas echt compleet na de stadswandeling waarin een gids u meeneemt door de historische stad en langs de Oude Kerk.

Meester van het perspectief

Maar liefst 29 topstukken van Pieter de Hooch komen uit vooraanstaande Europese en Amerikaanse musea eenmalig terug naar Delft. Daarmee zijn de werken weer terug in de historische stad waar ze bijna 400 jaar geleden door De Hooch zijn geschilderd. Kenmerkend voor het werk van De Hooch is het sterk aanwezige perspectief. Geen andere Nederlandse schilder in de Gouden Eeuw wist zoveel diepte te creëren in zijn schilderijen.

Kloostercomplex

In Museum Prinsenhof Delft wordt u met koffie/thee verwelkomd in de sfeervolle Kamer van Charitate. Hier hoort u over de achtergrond van de expositie en het monumentale gebouw, een kloostercomplex. Voorzien van de nodige voorkennis en ondersteund met de audiotour bezoekt u de expositie op eigen gelegenheid. Na een drankje is het tijd voor de stadswandeling. Een gids vertelt u over de stadsgezichten en details van de schilderijen die u in de stad zult herkennen. U sluit af met een borrel in restaurant Van der Dussen aan het Bagijnhof.

Pieter de Hooch - Delft

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube