Bezoek Villa Jongerius in Utrecht

Altijd anders dan anders en altijd met iets extra’s. Dat is ABN AMRO Bijzonder. Heeft u ook zo’n zin om erop uit te gaan? 
Iets om naar uit te kijken is de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Zoekt u een mooie gelegenheid voor een dagje uit samen met uw (klein)kind(eren)? Kom dan naar de tentoonstelling ‘Juwelen!’ in de Hermitage.  Wilt u zich echt eens verbazen over wat er culinair allemaal mogelijk is, kom dan naar Salon Culinaire. Dit is niet zomaar een zesgangendiner met bijpassende dranken, u gaat een waar smaakavontuur tegemoet! 
Dit seizoen treft u weer een zeer gevarieerd aanbod met voor ieder wat wils. Bekijk het complete aanbod. 


Bent u geïnteresseerd? Reserveer dan snel uw ticket(s)! 

Art deco in oude glorie

Locatie

Datum


Tijdstip

Prijs

Aantal

Villa Jongerius, Utrecht

Woensdag 27 november en zondag 1 december 2019, zaterdag 25 januari en zondag 26 januari 2020.

14.00 - 17.00 uur

€ 38,50 p.p.

2 x 60 personen

Adres

Villa Jongerius

Kanaalweg 64

3527 KX Utrecht

Rijke kleuren, geometrische figuren en abstracte versieringen – als u Villa Jongerius binnenloopt, stapt u zo in de wereld van art deco. De succesvolle zakenman Jan Jongerius liet de villa en het kantoor in 1938 bouwen. En nu leidt een van zijn kleinkinderen u rond.

Jan Ford

Jan Jongerius was in de jaren dertig Nederlands grootste Ford-dealer, wat hem in Utrecht de bijnaam Jan Ford opleverde. Bovendien introduceerde en plaatste hij de benzinepomp door heel Nederland. Zijn Utrechtse villa en kantoor lagen direct naast de fabriekshallen waar de motoren werden gemaakt. Nadat de firma van Jongerius in 1955 failliet ging, kwam het complex in handen van Defensie. Met een grootschalige restauratie in 2010 is de villa in oude glorie hersteld. In 2018 werd het gerestaureerde kantoorgebouw dat achter de villa ligt, opgeleverd.

Eigenzinnige mix

Aankomen bij het Jongerius complex is al bijzonder. Van buiten vallen de panden op door de eigenzinnige mix van nieuwe zakelijkheid en art deco. U wordt in het Grand Café van het kantoor achter Villa Jongerius ontvangen door één van de kleinkinderen van Jan Jongerius. Vervolgens ziet u een film over de restauratie en krijgt u een rondleiding, waarbij u het prachtige interieur van de villa en het kantoorgebouw kunt bewonderen. Ter afsluiting is er een borrel met luxe hapjes in het Grand Café.  

Villa Jongerius - Utrecht

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn - Black Circle
  • YouTube